27 de desembre de 2011

Oracle - Feliç Any Nou 2012!

I un any més al sac, apa i ja en són uns quants d'aquest bloc. Continuo amb la serie "Oracle" de cada final d'any sobre les previsions que vaig fer pel 2011 i les noves previsions sobre el 2012, a veure com han anat! :)Repàs 2011:Dispositius mòvils: Crec que serà un any molt fort per aquests tipus de dispositius, i la més que esperada entrada de MeeGo acabarà de forçar-ho. FAIL per la part de MeeGo, GOOD pels dispositius.
Xarxes Socials: Si fa no fa ens quedarem més o menys igual. GOOD
Noves entrades: Gran any per les empreses de cupons de descompte i algún participant més en sistema de viatges o grups de compra!! Al loro! GOOD però no tant com l'esperat!
Cloud Computing: Aquest 2011 crec que si que en serà l'any, a Alter Ego ja ho estem notant, a més l'entrada de Chrome OS ajudarà força! GOOD, però no per Chrome OS
E-Marketing: Tot el posicionament i potencia d'anuncis a la xarxa seguirà aumentant de valor i més encara quan la competencia no para de creixer. GOOD
Vendes online: Crec que serà el gran any de compra de menjar per internet, aquest any ho ha estat la roba... però això no ha fet més que començar. FAIL
Alter Ego: ja que hi som, comencem l'any 2011 creixent amb un altre membre a l'equip, en aquest cas al departament d'e-marketing, treure una nova web i tot fa pensar que serà un any per treballar de valent i donar el millor servei possible al millor preu. El 2011 serà un any d'internacionalització i continuar l'expansió  en el mercat nacional. GOOD (2 persones més a l'equip)

Auguris 2012:


Dispositius mòvils: Continuarà la seva expansió, sobretot es notarà en les visites a webs. 
Webs mòvils: M-commerce, Començarem a sentir a parlar cada dia més de les webapps i el comerç electrònic haurà de fer un pas endevant en aquest món.
SEO mòvil: En sentirem a parlar, potser cap a l'últim trimestre. 
Cloud Computing: Les pymes ho demanaràn més que mai :)
E-marketing: amb la necessitat de vendre més que mai, l'e-marketing a les xarxes socials potser que tinguin un fort impuls.
Nous serveis: Ens podem trobar alguna sorpresa per finals d'any.
Desembre 2012: no crec que passi res ;)
Telefonia IP: podria ser l'any més adient per aquesta tecnologia tant en fixes com en mòvils.
Electrònica de consum: primers aparells amb pantalla flexible pel gran consum.
Alter Ego: un any més comencem creixent i amb un altre membre a l'equip a partir del 2 de Gener, en aquest cas s'incorpora per l'àrea de Disseny. Augmentem els serveis que podem oferir i fem un pas endevant a una solució global pels nostres clients.  Per altre banda, treballarem de valent per aconseguir els objectius que ens hem marcat, la nostra part mòbil és la que més creixarà. Les nostres solucions de m-commerce, veuràn la llum molt aviat més alguna que altre sorpresa.
En fi, esperem que aquest 2012 no sigui tan negre com el pinten, perquè al final un any serà el de pujada! Serà aquest, penso que si! Feliç 2012 a tot@s!!!10 de desembre de 2011

Unboxing Google Galaxy Nexus i Android 4.0.1

Primeres impressions amb el Galaxy Nexus, el primer que sorprén és la pantalla són 4,65" i la veritat és que s'agreix a més que no té botons frontals, també un nou avanç (ara els botons están posats a la  pantalla per si es necessiten o s'aprofita tota la pantalla al reproduir videos per exemple). El pes i la manera d'agafar-lo estàn equilibrats, amb l'estructura que té (quasi tot és pantalla) crec que ja s'està arribant a la mida màxima per un mòbil i que no sembli un tablet. La camara de fotos és ràpidissima, les opcions de conectivitat NFC, WiFi Direct... val la pena provar-les. El que sorprén que en poc llocs diuen són els Pogo Pins que porta al costat on té el botó d'encendre i apagar, em sembla que començaràn a sortir molts gadets per aprofitar-ho. He fet aquest video "Unboxing Google Galaxy Nexus en Català" per les primeres impressions.
Capítol apart és l'Android 4.0.0 que al cap de poc de tenir-lo configurat ja demana l'actualització a Android 4.0.1, per seguretat. La veritat és que el Sistema Operatiu Android 4 en aquest terminal vola, cap queixa, es mostra fluid i les aplicacions (les que estàn preparades per Android 4) funcionen molt bé. Curiosa la resolució de 1280x720, els videos es veuen molt bé i la grabació amb HD funciona a 30f/s tranquilament. A destacar, no suporta Flash (encara que es diu que aviat ho farà) o sigui Adobe no ha tret el flash player per la versió 4, es fa raro amb un android no poder veure flash. El sistema de widgets i carpetes va molt bé i es fa servir més del que em pensava. Un punt nou és que les opcions de menú apareixen amb un botó que són tres punts en vertical, al principi no destaca molt fins que no t'hi acostumes. Les noves opcions com fer fotos panoramiques, poder passar d'una aplicació a l'altre (tipus windows) i petites millores en el comportament d'Android fa que migrar a Android 4 valgui la pena respecte Android 2.3.
Bé, fins aqui les primeres impressions... a seguir provant-lo!3 de desembre de 2011

La Guerra dels navegadors web

Sembla que poc a poc es va produint un canvi en els navegadors web, per un costat Internet Explorer ja ha perdut la quota de mercat del 50% a nivell mundial, havia tingut més del 80%. I sembla que l'estàndard HTML5 i CSS3 està començant a imposar-se com a llenguatges web actualment. La darrera notícia és que Google Chrome està apunt de passar a Firefox en % de mercat, crec que no és per casualitat, Chrome és molt bon navegador: ràpid, compatible amb els nous estàndard, parteix de la mateixa base que Safari (webkit) i a més properament estarà també als Android. Per mi una de les virtuts més importants és el sistema d'actualització silenciosa que té, gràcies a això els programadors web saben que el seu client sempre veurà bé la web i sense haver d'estar preguntant la versió. Per aquestes raons crec que Chrome a arribat per acabar aconseguint el primer lloc, veurem els altre competidors com s'adapten. Per la meva opinió Firefox també és molt bo, encara que els sistema d'actualització els han de millorar ;)