3 de març de 2013

E-marketing que és?

L'e-Marketing, és una de les paraules que en els últims temps s'utilitza molt,...per no dir moltíssim. Però que és? Doncs són les tècniques aplicades a internet, per publicitar i vendre productes i serveis. Per tant, tenim que e-Marketing són totes aquelles estratègies que porten a un objectiu que és vendre més a través del canal que és internet. Un exemple series les 4 F's de Paul Fleming:
  • Flux: Segons Fleming, flux és "l'estat mental en què entra un usuari d'Internet al submergir-se en un web que li ofereix una experiència plena d'interactivitat i valor afegit"
          
  • Funcionalitat: Si el client ha entrat en estat de flux, està en camí de ser captat, però perquè el flux de la relació no es trenqui, queda dotar a la presència en línia de funcionalitat, és a dir, construir pàgines tenint en compte les limitacions de la tecnologia. Es refereix a una homepage atractiva, amb navegació clara i útil per a l'usuari.
         
  • Feedback: L'usuari està en estat de flux a més no s'exaspera en la seva navegació. Ha arribat el moment de seguir dialogant i treure partit de la informació a través del coneixement de l'usuari. Internet dóna l'oportunitat de preguntar al client què li agrada i què li agradaria millorar. En definitiva, dialogar amb el client per conèixer millor i construir una relació basada en les seves necessitats per personalitzar en funció d'això la pàgina després de cada contacte.
         
  • Fidelització: Internet ofereix la creació de comunitats d'usuaris que aportin continguts de manera que s'estableixi un diàleg personalitzat amb els clients, els quals podran ser així més fidels.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Molt agarït pel teu comentari