Blockchain, sistemes on-chain i off-chain


Com hem vist en altres entrades, el sistema de Blockchain (cadena de blocs) és un sistema hypersegur però lent, sobretot en el moment de tancar el bloc. Justament per intentar solucionar aquest problema estan sorgint aproximacions al problema que satisfan la necessitat de trobar una solució més ràpida i més econòmica, aquests són els sistemes "off-chain".

Primer cal entendre el concepte de "on-chain" (en la cadena). Un exemple clar és el Bitcoin, on totes les transaccions, ja siguin d'un milió o d'un cafè, s'han d'incloure en un bloc i estar-se a la cadena de blocs per sempre. El problema és que tenim una limitació del bloc (màxim 1Mb) i això provoca un cost molt alt i poques transaccions per minut. 

D'aquest punt surten les opcions "off-chain" (fora de la cadena). Tenim com màxims exemples: lighting network i liquidity network. Permet als usuaris enviar fons (BTC, ETH,...) fora de la cadena a través de canals establerts pels usuaris. Aquest nou mètode de transacció permetrà a la gent enviar fons sense que es registrin permanentment en la cadena de blocs. El principal atractiu del sistema és que com més persones participin, més gran serà el límit de transaccions. Només quan els canals es tanquen, és quan aquestes transaccions fora de la cadena passaran a la cadena final (on-chain) i així aquests imports queden "permanents" i "segurs" a la cadena de blocs. 
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Bing Maps la competència real a Google Maps