Verges i La Processó


Aquests dies de setmana santa que millor que anar a veure una processó, la més recomenada i festa d'interés nacional és la processó de Verges. Com a tret caracteristic podem trobar-hi la Dansa de la Mort, ja que és la única que per tradició ha sobreviscut el pas del temps i des de l’època medieval ha arribat als nostres dies de manera viva i ininterrompuda. El cos de la Dansa de la Mort de Verges és compost per deu personatges, distribuïts en dos grups de cinc. El primer grup executa els passos de dansa, mentre que el segon grup s’ocupa del so i l’ambientació. Els símbols que porten els dansaires són:
Uns platets amb cendra, que simbolitza la corrupció i desaparició dels cossos. Una dalla, que recull el fruit de la vida quan aquesta ja ha arribat a la seva fi. Un rellotge que ens recorda la imprevisió de la mort i la fugacitat de la vida. Una bandera que explicita que la mort senyoreja damunt de la humanitat i que ningú no es pot escapar d’ella. Cal recordar que a la plaça Major s’escenifiquen els principals episodis de la vida pública de Jesús que comença a les 22h i que el mateix dijous sant a les 17h hi ha la desfilada de les Manages (romans).

Per més informació laprocesso.cat

Comentaris

  1. El que resulta impressionant de la Processó és l'entrada de la mort a l'església. El problema és que el recinte és molt petit per la quantitat de gent que hi vol entrar. Si es vol veure, és millor oblidar-se de la Processó i anar aviat a l'església.
    Veig que fa poc que has començat el teu blog, però de moment fa molt bona pinta. Felicitats!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Molt agarït pel teu comentari

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Logos Oficials per l'HTML 5 i CSS 3