L'organització empresarial amb S.I. i PRL+Q+MA

Per experiència te'n adones que hi ha dos departaments que en la majoria d'empreses no se'ls assigna departament sinó són una secció d'un departament clàssic. M'explico, i començo pel primer, els sistemes d'informació.
Tots sabem que les tecnologies de l'informació són molt importants per la societat i per les empreses, però quina importància li dona la societat, doncs no gaire ja que podem veure els enginyers informàtics com es queixen per les poques atribucions legals que se'ls dona i els sous baixos que es paguen. I dins de les empreses, els sistemes d'informació es basen en un noi/a (amb més o menys estudis) que es dedica a reparar i a fer helpdesk (ajuda d'escriptori) amb el potencial que pot tenir un bon departament informàtic que depengui directament de direcció i amb personal qualificat per tal de generar informació sobre vendes, innovació, estat actual de l'empresa i en definitiva una millora en molts aspectes.
Per altre banda, tindríem l'àrea de prevenció, qualitat i gestió ambiental (MA) aquesta es pot trobar disgregada per altres departaments com pot ser a RRHH o formant part de producció o inclús de I+D (el súmmum), per una bona gestió ha de formar un departament propi per poder tractar per igual als altres departaments i amb el reforç de direcció guiar a la empresa cap a certificacions ISO9001, ISO4001 i OSHAS 18000. Que en penseu?

Comentaris

  1. Força d'acord.

    I en el cas de l'informàtic, encara que es tingui un departament "apart", moltes vegades se li assignen mils de tasques sense tenir el personal necessari.

    No se li pot donar la culpa de tot a l'empresa, a vegades els informàtics tampoc exigim el que hauriem d'exigir.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Molt agarït pel teu comentari

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Transformació digital i agenda 2030