Pròxima parada: Web semàntica


La Web 2.0 està en alça, es parla per tot arreu, i cada dia té més seguidors. M'agradaria citar a George Bernard Shaw, "Si jo tinc una poma i tu tens una poma, si ens les canviem, els dos tenim una poma. Si tu tens una idea i jo tinc una idea, i ens les canviem, els dos tenim dues idees ", en aques ta cita es pot observar la autèntica democratització de la web i el perquè de la força de la Web 2.0. Tots sabem que en internet les coses van molt ràpid, i ens podem preguntar, i després què? La resposta: Web semàntica, potser es anomenada Web 3.0 (encara que no és segur).
Em remeto a la definició de Web semàntica de wikipedia: "La Web semàntica (de l'anglès semantic web) és la" web de les dades "[1]. Es basa en la idea d'afegir metadades semàntics i ontològics a la World Wide Web. Aquestes informacions addicionals-que descriuen el contingut, el significat i la relació de les dades-se han de proporcionar de manera formal, perquè així sigui possible avaluar automàticament per màquines de processament. L'objectiu és millorar Internet ampliant la interoperabilitat entre els sistemes informàtics i reduir la necessària mediació d'operadors humans.

El precursor de la idea, Tim Berners-Lee, va intentar des del principi incloure informacions semàntiques en la seva creació, la World Wide Web, però per diferents causes no hi va ser possible. Per aquest motiu s'ha introduit el concepte de semàntica amb la intenció de recuperar aquesta omissió. Actualment molts webmasters ja estan incloent aquestes etiquetes o metadades per millorar la seva visibilitat en els cercadors, amb la millora contínua d'aquests els webmasters i programadors web s'esforcen a definir i vincular les dades (imatges, vídeos, etc) amb la informació que conté la seva pàgina.

Aquesta punt de sortir un nou cercador 3.0 (semàntic), WolframApha, on la idea principal és adaptar al màxim que la informació cercada coincideixi amb la informació trobada. No es perdin la seva inauguració el maig! I parlant de cercadors, us deixo diferents tipus de cercadors, ja que a Espanya el 90% aprox. només busca a google.

Cercador subjectiu: http://www.chacha.com
Cercador social: http://search.wikia.com/
Cercador visual: http://www.visualfinder.com
Cercador d'experts: http://www.experts-exchange.com/
Metacercadors: http://www.dogpile.com/
Gràcies, AJ, pels enllaços als buscadors.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Transformació digital i agenda 2030