SGAE, una més

Per estar-ne al cas:

En la lluita contra les descàrregues a Internet val tot. Entitats de gestió de drets d'autor com l'SGAE aconsegueixen dades dels administradors de pàgines amb enllaços a descàrregues a través de denúncies administratives davant el Ministeri d'Indústria. Com? Emparant-se en la Llei de Serveis de la Societat de la Informació de 2002, que obliga a les pàgines web a publicar tant les dades de l'administrador com una manera per poder contactar amb ell. La SGAE denúncia a pàgines que contenen enllaços a descàrregues a Internet-un dels seus últims fronts de batalles contra l'anomenada 'piratería'-i rep del Ministeri la resolució de la denúncia amb les dades completes dels denunciats. I així té identificats als' webmasters', contra els que inicien procediments judicials per violar, presumptament, la propietat intel lectual de les obres.

Aquest va ser el cas de Jesús, de 47 anys, propietari d'un petit bar d'un polígon de Caldes de Montbui (Barcelona) i administrador de Elrincondejesus.com. Aquesta pàgina web enllaça amb altres llocs de descàrrega de pel lícules i música a la Xarxa "És la primera vegada que em passa una cosa així", comenta. "La SGAE va denunciar irregularitats en el meu lloc perquè faltava el domicili fiscal, cosa que succeeix a milers de pàgines web personals".

El resultat d'aquesta denúncia és una sanció de poc més de 1.500 euros, imposada pel Ministeri d'Indústria a través de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions. I una vegada perfectament identificat, la SGAE té més fàcil portar-lo a judici per violació de la propietat intel lectual, cosa que s'ha afanyat a fer. "Em està sortint car, fa 15 dies que va néixer la meva filla i estic molt preocupat, en lloc d'estar gaudint del moment".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Transformació digital i agenda 2030