Pressupostos 2010 i tu quina classe social ets?


Bé, ja tenim els pressupostos del 2010, per norma general no solo parlar de política, però si d'economia. I aquesta reflexió sobre classes altes i baixes d'andreu buenafuente m'ha fet gràcia:

Podem establir classes per nivell d'estudis, per les nostres característiques físiques o per les nostres circumstàncies econòmiques. Aquesta és la que més ens interessa ja que quan es parla de pujar els impostos, se li pugen a les classes altes, però quan es parla de polítiques socials es parla de classes mitjanes i baixes. Doncs bé, podem diferenciar a les classes econòmiques en funció de les càmeres que tenen a casa.

  • Classe alta: a casa tenen càmeres de seguretat, tipus Securitas Direct o Prosegur (per citar-ne algunes anem). 
  • Classe baixa: a casa tenen a les càmeres de Callejeros.

Partint d'aquesta distinció, ara sabem que classe mitjana és tota la resta. Però clar, com el grup és gran, hem d'establir un sistema per segmentar més encara a aquest grup. Vegem aquesta proposta:

  • Classe mitjana-baixa: no tenen càmera de cap tipus.
  • Classe mitja-mitja: càmera digital, reflex o compacta de preu més aviat baix i no l'últim crit en tecnologia. 
  • Classe mitjana-alta: càmera professional, la càmera del Iphone, la càmera del Nokia N-qualsevol_cosa, la càmera de vídeo super 8, la webcam i  etc. 

Aquesta norma no es pot prendre al peu de la lletra, sinó tot el contrari, però pot ser un sistema més o menys indicatiu de la classe social a la qual es pertany. Excepcions conegudes, el programa de Callejeros de Marbella, o les càmeres de seguretat privades dels 3.000 habitatges de Sevilla, per exemple.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Bing Maps la competència real a Google Maps