IPv6: important canvi tecnològic


L'actualització de la web concorre amb la gran actualització del Protocol d'Internet, IPv6. La necessitat de disposar de nombres IP és cada vegada més gran i el protocol IPv4-en ús des de fa més de 20 anys-és limitat: 4 bilions, un nombre-tot i que impressionant-insuficient per a un futur proper).
IPv6: el nou protocol d'Internet. La numeració IP és una part bàsica del sistema TCP / IP, que és el que utilitza la xarxa d'ordinadors que coneixem com a "Internet" per transmetre dades. Davant l'esgotament de les adreces IPv4 (32 bits, quatre blocs separats per un punt), el canvi a IPv6 (128 bits, sis blocs separats per un punt) ja ha començat.
IPv6: més connexions.

El protocol IPv6, el suportaran més de 3.4 × 1.038 adreces (un nombre no infinit però, per al cas, com si ho fos: ... 340 trilions per polzada quadrada de la Terra!), El que permet unes 5 × 1.028 adreces per persona, (un munt).

Què significa això? Doncs que hi haurà moltes més adreces IP i es podrà assignar una IP fixa particular pràcticament a qualsevol cosa: aparells, electrodomèstics, al teu cotxe ..

Quin avantatge té això? Doncs que podràs treballar en xarxa amb tots els objectes del món (un dir). La teva càmera ja no serà una cambra particular, no necessiteu que tu entris en un directori, posis el teu usuari i contrasenya, sinó que directament podràs pujar les teves fotos al lloc de la càmera. A això en diuen Web de les coses, Web ubiqua ...

IPv6: més mobilitat:

El protocol IPv6 permet mantenir una adreça IP constant encara que et moguis d'una xarxa a una altra, i que les aplicacions continuïn actives encara que canviïs de proveïdors de xarxa. Aquest avantatge fa pensar que finalment puguem arribar a veure la tan esperada IP mòbil.
IPv6: més seguretat.

El canvi de protocol IPv4 al protocol IPv6 no només va a proporcionar més connexions a Internet, sinó també més seguretat, gràcies a la inclusió en l'estàndard de IPSE: un conjunt de protocols criptogràfics que permeten l'intercanvi segur de dades sense el risc que les dades siguin robats.
IPv6: compatibilitat.

Com és impossible una migració massiva de IPv4 a IPv6, el canvi a aquest estàndard s'està fent lentament i el seu disseny ha de garantir la coexistència i compatibilitat cap enrere entre sistemes. A més, els servidors de nom s'han d'adaptar, ja que necessitaran molta més potència per a treballar amb un nombre tan elevat.

Protocol IPv6: Web 3.0.

Aquesta ampliació al IPv6 estableix una base seriosa per a la Web 3.0, i la quantitat de recursos necessaris per donar suport a la Web 3.0 i el seu creixement sense impediments.

La implantació d'IPv6 i la Web Semàntica crearan noves oportunitats a la xarxa.

Font d'informació: Corbax

Comentaris

  1. Uhm ... no veig clar que el canvi del IPv6 hagi de ser immediat. Al contrari: El Windows Vista havia de ser el gran revulsiu i ha estat un fiasco. Molts routers no venen preparats. Em penso que encara trigarà.

    I el problema no és la falta d'IPs, si no l'abús que en fa els Estats Units. Als 47 milions d'Espanyols li corresponen un nombre similar d'IPs que a l'universitat de Columbia (12 milions), similar a la que correspón a Brasil amb 12 vegades més població. I ja no diguem que en alguna països considerats pobres:
    16 IP per tokelau, 52 pel Txad, Les 256 de la república centrafricana, les 512 per guinea-bissau o pel Congo, o les encara no 3000 per afganistan, els 7 milions de rússia o els 40 milions de Xina contrasten amb l'1,5 bilions dels estats units o els 59 milions d'IP per Canadà.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Molt agarït pel teu comentari

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Transformació digital i agenda 2030