Validació de formularis amb Iphone Slider

formulari de contacte
Un problema que hi ha a internet quan tens un formulari són les "màquines", "spiders" o qualsevol altre software que corre per internet enviant SPAM a tots els formularis que troben. El sistema més conegut per validar que el que envia el formulari és un "Humà" és el sistema CAPTCHA (sí aquelles lletres rares), actualment estic provant diferents sitemes per evitar les màquines i que les persones els sigui natural (no s'hagin d'esforçar). De moment, i en proves, he col·locat un sistema així al formulari de contacte català de la web d'Alter Ego, tal com es pot veure a la imatge. Així un humà tant sols ha de moure el mouse o "dit" (per la gent amb pantalla tàctil) i envia el formulari.
Si algú s'anima a posar-ho en els seus formularis aquí trobareu el codi font.

Comentaris

 1. Uhm, tot i que és bonic, no evites els robots.

  Veig al codi font que hi ha un form, amb l'action posat, i els camps. Els robots fan un "post" sistematitzat, sense prémer cap botó: Busquen un "form", els camps que té, i intenten endevinar on poden colar l'email i la web. I fan una petició directament, sense javascript ni res.

  Hauries de fer que la funció que processa el "submit", abans d'enviar el formulari, hi posés l'action, així queda més dissimulat.

  I també que no enviés el formulari sense haver posat uns camps mínims.

  Però m'agrada l'efecte :)

  ResponElimina
 2. Bones!
  Nosaltres el que fem és posar un camp de text, amb un name="name" o similar, de manera que sigui susceptible d'omplir per una aranya, però llavors amb el CSS l'amaguem, de manera que l'usuari normal ni tant sols el vegi.
  Ignorem completament totes les peticions que ens arriben si aquest camp conté dades (assumint que les ha enviat l'aranya, que no ha vist que el camp no era visible)

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Molt agarït pel teu comentari

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Transformació digital i agenda 2030