Entrevista: Gina Tost


Avui a l'espai d'entrevistes, us convido a conèixer una mica millor a la Gina Tost, coneguda Videobloguera de l'estat. Només posant el seu nom i cognoms al Google surten milers de pàgines i blogs parlant de la seva feina. Com una afició es converteix en una professió.


Quin va ser el teu primer contacte amb internet? I quina edat tenies?
Tenia 12 anys. Em vaig fer un correu electrònic a hotmail que encara conservo, vaig entrar a un xat i vaig començar a navegar. Mirava pàgiens sobre persones. Estaven plenes de test sense maquetar, era com un document en word. Molt interessant recordar-ho :)


Com s'et va acudir començar a posar videos teus en el Blog (videoblog)?

Un amic em va dir que jo servia per la càmera i quan ningú encara estava fent vídeo a la xarxa, per "problemes tècnics", vaig començar a fer-ne. Era l'any 2004. Ja tenia un blog que funcionava força bé, però els vídeos encara tenien més èxit que els dibuixos que feia.
Ara combino les dues coses.

Què t'és més fàcil pel blog, escriure o grabar? Problemàtiques?
És molt més fàcil escriure. Tardo 15 minuts en un article (sense compta amb el dibuix que l'acompaña). Un vídeo és: pensar la idea, filmarlo,editarlo, penjar-lo i postejar-lo. Em pot portar un dia de feina sense problemes, o més.
Les problemàtiques és que m'he fotut en el vídeo en HD i pesen molt. Amb les conexions que tenim a España, pujar un vídeo (o baixar-lo) de 150 megues és una burrada.

Quins són els teus projectes de futur?

Ara mateix estic amb diferents projectes com videosfrombarcelona.com, una guia per la ciutat per a turistes i erasmus (o enamorats de la ciutat), balzac.tv un show sobre innovació, i estic a l'espera que em truquin de diferents projectes per a fer tele quan s'aclari tot el tema de la nova llei audiovisual ;) Si algú vol que participi, ja sap on sóc :)

Quines novetats creus que sorgiràn l'any que ve a internet?
Bé, és difícil de preveure a nivell mundial, però només fa falta veure Estats Units per a saber cap on anem. Sembla un tòpic, però ens porten molta avantantge.
M'agradaria un Hulu a España, o un instrument per a veure internet a la tele, i no em refereixo a un disc multimèdia, sinò a un TiVo adaptat a les necessitats que tenim aquí: Per a vagos, per a gent no tant acostumada a la xarxa, per a natius digitals, per a mames, per a àvies, per a pobres i per a rics.

Moltes gràcies i bon any nou!! :)

Comentaris

  1. Bona entrevista :)
    La Gina es la canya... amb el temps serà una de les persones amb més projecció i futur dintre de la xarxa i, com no, en el mon audiovisual.
    Salutacions!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Molt agarït pel teu comentari

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Logos Oficials per l'HTML 5 i CSS 3