Oracle - Auguris tecnològics 2010

oracle de delfos - albert alemany
Foto: Oracle de Delfos

Estem acabant l'any i comença a ser moment, de mirar un xic al futur d'internet pel 2010. Que ens pot esperar? Aquestes són les meves apostes:


Twitter: Com el centre de la generació de continguts a temps real i epicentre del conegut Social Media. Potser un mal any pel Facebook...
Dispositius Mòbils: la més que possible entrada d'un mòbil lliure de Google podria fer que l'internet mòbil (per fi!) tingui l'explosió que molts prònosticaven anys enrera. Si és així ja podeu començar a pensar en la nova onada de comerç electrònic que ve (així com la publicitat asociada).
Llibre digital: L'e-book, podria començar tancar el 2010 amb molts nous usuaris, amb ajuda de lectors més bons i barats, i accesibilitat a molts llibres digitalitats. Un Sant Jordi Digital (potser és una mica aviat).
Sistemes Touch: Sembla que els sistema Toch & Multitouch (tàctils i multitàctils), tindràn un bon any! Windows 7 en dona ple suport i la gent s'hi acostuma ràpid (només cal veure els mòbils).
SEO i posicionament: Serà un any on caldrà esforçar-se i treballar bé per obtenir bons resultats, però s'obre la veda als nous mitjants com les cerques a temps real! Amb qui sino? Google o en dutabeu?
Cloud computing: Serveis web, desde correu electrònic a comptabilitats o ERP's. Poc a poc va penetrant, però el 2010 no crec que encara sigui l'any de la gran explosió. Però qui sap!?
Mitjans de comunicació: Sembla que es comença a parlar de fer pagar per continguts, però si és així, podriem tenir un 2010 on desapareguin els mitjants tradicionals i siguin arrasats per els nous mitjans, gent molt especialitzada i independent amb continguts de qualitat. En el segument televisiu, començarem a sentir parlar amb força al nostre país de TVoIP.
Realitat augmentada: Sens dubte el gran any d'aquesta tecnología, desde targetes de regal amb els krispys fins a guies amb el mòbil.
Nous serveis: el 2010 podria ser un any amb forta innovació i amb algunes plataformes o serveis que podrien revolucionar la xarxa.

Bé no faig gaires prediccions més, que encara em pendreu per un "bruixot", per aquestes dates l'any que ve analitzaré aquesta predicció i faré la de l'any 2011.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El futur de les comunicacions no passa pel 5G ni el 6G

Flone, el teu smartphone no vola?

Ja és oficial