Oracle - Auguris tecnològics 2010

oracle de delfos - albert alemany
Foto: Oracle de Delfos

Estem acabant l'any i comença a ser moment, de mirar un xic al futur d'internet pel 2010. Que ens pot esperar? Aquestes són les meves apostes:


Twitter: Com el centre de la generació de continguts a temps real i epicentre del conegut Social Media. Potser un mal any pel Facebook...
Dispositius Mòbils: la més que possible entrada d'un mòbil lliure de Google podria fer que l'internet mòbil (per fi!) tingui l'explosió que molts prònosticaven anys enrera. Si és així ja podeu començar a pensar en la nova onada de comerç electrònic que ve (així com la publicitat asociada).
Llibre digital: L'e-book, podria començar tancar el 2010 amb molts nous usuaris, amb ajuda de lectors més bons i barats, i accesibilitat a molts llibres digitalitats. Un Sant Jordi Digital (potser és una mica aviat).
Sistemes Touch: Sembla que els sistema Toch & Multitouch (tàctils i multitàctils), tindràn un bon any! Windows 7 en dona ple suport i la gent s'hi acostuma ràpid (només cal veure els mòbils).
SEO i posicionament: Serà un any on caldrà esforçar-se i treballar bé per obtenir bons resultats, però s'obre la veda als nous mitjants com les cerques a temps real! Amb qui sino? Google o en dutabeu?
Cloud computing: Serveis web, desde correu electrònic a comptabilitats o ERP's. Poc a poc va penetrant, però el 2010 no crec que encara sigui l'any de la gran explosió. Però qui sap!?
Mitjans de comunicació: Sembla que es comença a parlar de fer pagar per continguts, però si és així, podriem tenir un 2010 on desapareguin els mitjants tradicionals i siguin arrasats per els nous mitjans, gent molt especialitzada i independent amb continguts de qualitat. En el segument televisiu, començarem a sentir parlar amb força al nostre país de TVoIP.
Realitat augmentada: Sens dubte el gran any d'aquesta tecnología, desde targetes de regal amb els krispys fins a guies amb el mòbil.
Nous serveis: el 2010 podria ser un any amb forta innovació i amb algunes plataformes o serveis que podrien revolucionar la xarxa.

Bé no faig gaires prediccions més, que encara em pendreu per un "bruixot", per aquestes dates l'any que ve analitzaré aquesta predicció i faré la de l'any 2011.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Bing Maps la competència real a Google Maps