Diferència entre Marketing i e-Marketing

Com apunto en el títol del post, cada vegada hi ha més diferència entre Marketing (tradicional) i e-Marketing (un nou enfoc en definitiva). I el mateix passa amb les empreses i professionals del marketing tradicional. D'on prové aquesta afirmació? Doncs per experiència pròpia parlant amb molts clients d'Alter Ego i avui de veure un article del Sr. Gerard Costa d'ESADE que es titula "Vender por internet puede arruinar una pequeña tienda en seis meses" i jo hi afegiria "Un mal gestor puede arruinar una empresa en un mes", ja per dir coses!
La questió que analitza el tipus de client del comerç electrònic i posa en entredit la logistica i el control de stock de la botiga amb venta per internet. Però srs. que el problema de l'stock i la logistica el tenen totes les empreses i cada canal de venda s'ha de gestionar de manera diferent (base de gestió empresarial). Conclusions que em criden l'atenció són: "La tienda virtual tiene que generar visitas a mi tienda física. " si això és veritat però també ha de vendre que per això és un punt de venda. Bé, us en recomano la lectura, ja us dic jo que conec de primera mà molts comerços online que no han hagut de tancar als 6 mesos i que no els hi agradaria deixar de vendre per internet. Ull, amb els "especialistes" en marketing de la vella guàrdia!

Comentaris

 1. Totalment d'acord amb tu Albert.

  No és només el qué ! si no bàsicament el "com" es gestionen les empreses o negocis el que pot enfonsar-les.

  Un petit negoci pot perfectament vendre per internet si hi ha mercat pel seu producte, si el coneixen i si podem arribar-hi ... i no té perquè forçosament portar clientela a la botiga off line, poden crear perfectament dos canals de venda diferenciats ...i/o compatibles ...

  He llegit l’article i el que més em crida la atenció es la seva manera de “sentar cátedra” afirmacions com:

  “al final por cada producto venido en internet la empresa acaba perdiendo dinero”

  em sembla massa global i poc contrastada ... el descontrol de costos tant el pots tenir en vendas online o a botiga.

  En fi ..normalment no escric mai res, no sé que m’ha donat avui.

  Feliç reincorporació Albert, que et sigui lleu la tornada de vacances :-)

  ResponElimina
 2. Genial Sandra! El marketing és el teu tema :) Gràcies per participar!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Molt agarït pel teu comentari

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Transformació digital i agenda 2030