El colapse d'un Gegant anomenat Google

Analitzant des de fa molt de temps els resultats de cerca, te n'adones que ja hi comença haver resultats "repetits". M'explico, busques en el Gran buscador les paraules "hotel madrid" i sempre veus els mateixos resultats (apart dels de pagament que ara també es comencen a repetir), i com aquest exemple dia a dia n'hi ha més i més. Els defensors del "long tail" diràn que per això has d'allargar la cadena, però eps! inclús en aquestes acabes a les mateixes pàgines. El SEO de Google està tant treballat que depén de que busquis vas acabant allà mateix (sempre parlo de primeres pàgines). Amb això, el que començo a aconsellar és fer servir altres buscadors (digueli bing o digueli yahoo), penseu que a finals dels anys noranta els informàtics vam ser evangalitzadors de Google, abans deiem perquè no fas servir Google? i tothom poc a poc s'hi va anar passant (Espanya més del 90%), potser ara als informàtics ens toca reflexionar i pensar si aquesta recomenació encara ha d'estar vigent.

Comentaris

  1. Pot ser la conclusió es que la diversitat es bona i els monopolis dolents.
    O potser es el moment de desenvolupar un algoritme/aplicació que faci una recerca combinada als diversos cercadors potenciant la diversitat de resultats, i considerant menys significatius els resultats que es repeteixen molt.
    El desenvolupament d'agents que ajudin a l'usuari a trobar la informació que desitgi en mig dels Exabytes d'informació que tenim a l'abast sembla que es un camp amb futur, ¿no et sembla?

    ResponElimina
  2. Si que hi ha Futur, però no només en buscar en contingut HTML, JS, CSS ... sino en qualsevol cosa i en quasevol lloc (tot unificat). I poder interpretar el que s'està buscant.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Molt agarït pel teu comentari

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

Transformació digital i agenda 2030