Estudi sobre el comportament humà en els buscadors


Acabo de llegir un nou estudi realitzat per Mari-Carmen Marcos i Cristina González-Caro de l'universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Han realitzat un estudi d'eyetracking per analitzar quin comportament tenen els usuaris al realitzar cerques a Google i Yahoo. S'ha segmentat, per si és per buscar informació, realitzar compres, buscar imatges o per navegar.
El que m'ha cridat molt l'atenció són les següents dades:
 • En els resultats orgànics el 44% es fixava primer en l'snippet, seguit del 39% en el títol i d'un 17% que ho feia en la URL. (perquè hi hagi gent que digui que la meta description no serveix ¬¬)
 • En canvi en els resultats patrocinats (PPC) el 43% ho feia primer pel titol, seguit del 28% per l'snippet i un 29% per la URL. (Ull!)
 • Una altre dada interessant és que quan la gent se li diu per comprar alguna cosa es fixa més en els enllaços patrocinats que en els resultats orgànics.


Comentaris

 1. Albert, no es 100% así: la gente mira más los anuncios que los resultados cuando tiene intención de búsqueda, pero EN COMPARACIÓN a lo que los miran cuando no van a comprar. Si hay que generalizar, diremos que siempre, en todos los casos, los resultados orgánicos son MÁS mirados que los anuncios.

  No querría crear confusión.

  Gracias por el post!!

  ResponElimina
 2. Gracias Mari-Carmen por la aclaración. :P

  Si teneis más datos publicos también publicaré un enlace.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Molt agarït pel teu comentari

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Transformació digital i agenda 2030