Google Instant i l'adaptació al canvi

Com ja debeu haver comprovat Google ha actualitzat el buscador per generar resultats més ràpids (mitjançant AJAX), el Google Suggest (que et va recomenant les paraules de cerca per volum) et va completant la frase que escrius i et va donant els resultats a mesura que hi ha coincidències. Però als que ens dediquem al marketing online que? Doncs adaptació al medi ;)

Anem a pams si ja ultimament la gent està utilitzant cada vegada més paraules per fer les seves cerques (l'anomenat long tail) com es pot veure en aquest gràfic (el nº més gran és 3).
Amb el Google Instant farà que aquest numero vagi creixent potser 4 o 5...o 6 fins que surtin uns resultats prou acceptables per jo poder fer click. (Segmentació del tràfic però de més qualitat) Com afectarà a les grans webs??
Per altre banda tenim el tema d'impressions i si el meu resultat surt per varies paraules i cada vegada que s'escriu una lletra surt; vol dir que abans teniem una impressió i un click i ara poder tenim 5 impressions i un click, doncs si ho passem al SEM (més concretament gestió de campanyes de PPC) ens podrem trobar amb moltes sorpreses com una baixada de CTR i un aument del cost (PPM). Adjunto un gràfic de Google Webmaster Tools on es pot veure en resultats orgànics.
Bé, aquest canvi de Google sembla que farà canviar bastantes coses, i cada vegada crec que fa incrementar la obligació de pensar amb AdWords, depèn de quins resultats orgànics ni es veuen per culpa dels anuncis dels AdWords a mesura que escrius. Les campanyes a internet cada vegada han de ser més completes, textos, anuncis, gestió de les conversions, estem apunt? Per millorar resultats vol dir més temps i més qualitat!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Transformació digital i agenda 2030