WPO – Web Performance Optimization

Fa uns dies parlava que el SEO anava cada vegada més cap a un perfil tècnic, avui explicaré el perquè. El motiu és el WPO (Web Performance Optimization), l'optimització del rendiment web, desde un punt de vista d'usuari podem dir que no totes les webs "rendeixen" igual. En algunes fas click, esperes decimes de segons i veus la fitxa del producte mentres que en altres pots arribar a haver d'esperar 5 segons i encara s'ha de carregar, doncs per aqui comença el WPO.  WPO és similar al SEO en quan a rendiment web i l'optimització de les pàgines de més trànsit de la web. Però WPO no s'atura només en això, WPO també millora l'experiència dels usuaris, augmenta els ingressos, i redueix els costos d'operació. 

Quins són els principals items a observar per un optmitzador de web:
 • La velocitat de càrrega a nivell de servidor. (codi programació de de la web - depuració)
 • Càrrega de la pàgina a nivell del navegador. (codi programació de la pàgina + disseny)
 • Utilització d'estàndards i d'estàndards d'accesibilitat.
 • Ecología. Quin impacte té la petjada de la web.
 • Rendiment mòvil.
 • Històric de rendiments (al llarg dels dies)
 • Densistat de tràfic i distribució de la càrrega.
Si en això hi adjuntem la dada que Amazon va donar que cada 100ms que tardava una pàgina a carregar perdia l'1% de les vendes, estem davant d'un factor a tenir molt en compte. 
Podeu fer una prova de la vostra web en aquesta pàgina: webpagetest.org i també us recomano el Page Speed per Firefox, aquest últim "made in" Google. Properament us posaré exemples i el rendiment final. Us agradarà!

Comentaris

 1. Gràcies Albert. Sempre s'aprenen coses dels teus posts.

  ResponElimina
 2. Per desgràcia el WPO és una tasca que molta gent ignora. I només en prenen cosciència quan ja és tard.

  Albert, gràcies per aquest post :D

  ResponElimina
 3. Força interessant. Una mica obvi avui dia (mes que res perque si no optimitzes el codi, sempre ho patiràs en l'eficiencia...) però també es veritat que molta gent ho ignora.
  No sé si és un exemple vàlid pero Google s'en preocupa molt d'això, i la diferència amb altres cercadors com AltaVista (en hores baixes pero bueno...) és impressionant.

  ResponElimina
 4. Força interessant. Una mica obvi avui dia (mes que res perque si no optimitzes el codi, sempre ho patiràs en l'eficiencia...) però també es veritat que molta gent ho ignora.
  No sé si és un exemple vàlid pero Google s'en preocupa molt d'això, i la diferència amb altres cercadors com AltaVista (en hores baixes pero bueno...) és impressionant.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Molt agarït pel teu comentari

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Logos Oficials per l'HTML 5 i CSS 3