NFC el futur pròxim

Sembla que el mòbil és el dispositiu que tot li cap, al final (i de ben segur) substituirà les Torres PC, conectar el mòbil a la pantalla, teclat i au a treballar!
Bé, avui parlaré del NFC, aquests darrers dies he pogut probar el Google Nexus S, i el que més ilusió em feia era probar el xip NFS que porta incorporat. Pels que no ho sapigueu el Near Field Communication (NFC), és una tecnologia de comunicació sense fils, de curt abast i alta freqüència que permet l'intercanvi de dades entre dispositius a menys de 10cm. La part més bona és que és d'ús lliure.
L'aplicació més coneguda del NFC és que és un estàndard que s'utilitzarà per substituir les targetes de crèdit, com podeu veure amb el Google Wallet. Però, també es compatible amb RFid (etiquetes "codi de barres" de nova generació), això fa que puguis anar a una botiga que tingui aquesta tecnologia i poder consultar "in-situ" tota la informació d'aquell producte a internet, i a partir d'aqui poder-ho compartir amb amics. 
Per tant, sembla que pel cost / benefici que té tot apunta que arriba per quedar-se! (per cert l'iphone a Corea i Japó porta NFC, en aquests països està molt implantat)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Bing Maps la competència real a Google Maps