SEO per dispositius mòbils

Fa un temps que estic treballant sobre el posicionament web per dispositius mòbils, sobretot per les pàgines que són per smartphones. Actualment és un tema que passa per desapercebut i poca gent hi treballa, però a nivell general el 10% de les visites de les botigues online ja són a través d'aquests dispositius i quan mirem desde on accedeixen veiem que és desde el tot poderós Google. Per tant, hi hem de treballar! El posicionament pel e-commerce o pel m-commerce són diferents i s'han de tractar diferent, segons el que volguem.
Un dels dubtes que haig de contestar sovint és si és important que les URL's de les pàgines de les botigues online sobre mòbil han de ser o no diferents, doncs la veritat és que són bones les dos opcions, us deixo amb un text procedent de Google sobre aquesta questió:
"Llocs web amb contingut exclusiu per a mòbils

Molts llocs web disposen de contingut optimitzat específicament per als usuaris de mòbils. El format del contingut pot estar simplement adaptat a les pantalles de mòbil, normalment més petites, o bé pot ser totalment diferent (p.ex. servit per WAP, etc.). Una pregunta molt freqüent que ens trobem és la següent: ¿Importa si els diferents tipus de contingut es serveixen des de la mateixa URL o des URL diferents? Per exemple, alguns llocs web tenen un URL com www.example.com destinada als navegadors de sobretaula i altres com m.example.com o wap.example.com per als diferents dispositius mòbils. Altres llocs web serveixen tot tipus de contingut des d'una única estructura d'URL com www.example.com.

Per els robots de Google i de Google Mobile, no importa quina sigui l'estructura dels URL sempre que serveixi exactament el mateix que l'usuari veu. Per exemple: si es redirigeix ​​als usuaris de mòbils de www.example.com a m.example.com, el robot de Google Mobile el reconeixerà i tots dos llocs web es rastrejaran i s'afegiran als índexs correctes. En aquest cas, s'ha d'utilitzar el redireccionament 301, tant per als usuaris com per al robot de Google Mobile. Si serveixes tot tipus de contingut des www.example.com, és a dir, serveixes contingut optimitzat per a escriptori i per a mòbils des de la mateixa URL segons el User-agent, això també donarà lloc a un rastreig correcte per part dels robots de Google i de Google Mobile. Google no considera que això sigui encobriment.

Val la pena insistir que, independentment de l'estructura d'URL, cal detectar correctament el User-agent, tal com ho indiquen els usuaris i el robot de Google Mobile, i servir el mateix contingut en ambdós casos. No oblidis mantenir el contingut predeterminat, el contingut optimitzat per a escriptori, per si un User-agent desconegut ho sol · licita."

Espero que us serveixi, penseu que cada cop més es parlarà sobre posicionament web mòbil.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Transformació digital i agenda 2030