L'onada que ve

Gràfic extret de El País, els serveis mòbils tenen una penetració a les llars superiors a qualsevol altre a la història.
Bé, el temps passa depressa. Tal com vaig posar en un dels posts passats, ja he assistit a les tres fires: Congrés de Mòbils BCN, eShow BCN i per últim Internet World Londres (i al mateix temps InfoSecurity Londres). 
Les conclussions d'aquestes fires són fàcils de resumir, la primera de totes, els dispositius mòbils no només superaràn a tots els altres dispositius sino que a més es convertiràn en el centre, com a punt principal de conexió. Aquest gràfic d'aqui dalt és extret d'aquesta noticia del El País.
Segons dades de Google Mobile, actualment per cada PC es venen 2 tablets i 3 smarthpones. La penetració de Internet mòbil aviat passarà a la penetració d'internet tradicional.
Per altre costat, un dels temes que vaig seguint d'aprop que és l'e-commerce, sembla que venen canvis i no petits. Els nous sistemes de vendes, multi-canal i multi-contingut als quals sense saber-ho ja hi estem treballant a AlterEgo Web, fan que la pròxima onada de botigues online canvi molt respecte a les actuals, nous mètodes i el més curiós sistemes de compra compartida entre dispositius (molt interessant). Curiós que a la fira de Barcelona d'eShow ni s'en va parlar de tot això... personalment la fira no em va agradar gens (últim any que hi vaig). En canvi, a la part d'e-commerce d'Internet World la cosa, va ser molt diferent!
Conclusió final, vendre per internet cada vegada és més díficil i s'ha de treballar més, el cost és més alt però els resultats més bons. La clau? exportació i sempre comptant amb els dispositius mòbils com a plataforma. Ah! i la tecnologia HTML5 s'acabarà impossant en els mòbils, a Apple la tècnologia que va utilitzar per destruïr el Flash se li pot girar en contra. Temps al temps.

Qualcomm fabricant de processadors per mòbils, presentaven l'acceleració 3D i motor Hardware JS per HTML5.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Transformació digital i agenda 2030