Chrome versió 28 amb motor Blink


Estimat lector, potser estàs llegint aquest post amb Google Chrome i sense que n'estiguis al cas segur que tens la versió de Google Chrome 28 o superior, i sense saber-ho t'han canviat el "motor del navegador" amb una simple actualització i sense notificació. Doncs si, ara ja no va amb "motor webkit" que és el mateix que utilitza Safari sino que ara el nou motor es diu Blink, de fet s'ha construït quasi desde 0 per tal d'oferir més estabilitat (seguretat) i poder progressar amb la velocitat que l'equip de Chrome necessita. 
Quins canvis aporta? Doncs apart dels ja comentats, volen que Chrome s'integri més amb el sistema i es converteixi amb un braç de la web en el sistema d'escriptori. L'exemple més fàcil de veure, és amb el nou sistema de notificacions (instal·lar aquesta extensió) on es poden contestar els correus desde la notificació o interactuar amb elles.

Comentaris

 1. Hola Albert,

  He instal·lat aquesta extensió que dius i que desconeixia, sembla bastant interessant.

  Tinc un petit problema amb certs components de Google Chrome i, vist que estàs tant al dia amb les extensions, potser em podries ajudar.

  Vaig instal·lar l'extensió de Hangouts, per tenir el xat disponible sense necessitat d'obrir Google+ o Gmail i em vaig adonar d'una cosa. Dins de la configuració de Google Chrome, en avançat, hi ha una opció de sistema que diu "Seguir ejecutando aplicaciones en segundo plano al cerrar Google Chrome." Quan la tenia marcada, i intentava apagar l'ordinador, sempre em sortia aquella pantalla fosca que et demana confirmació per tancar perquè encara hi han programes oberts. Però clar, aleshores quan tenco el Chrome automàticament també tenco Hangouts, i ara les notificacions aquestes. Coneixes alguna possible solució? Cal dir que odio (profundament) la pantalleta de confirmació de tancar (he buscat com desactivarla i tot...) Jo sóc dels que li donen a tancar i deseguida marxen a fer una altra cosa, i torno al cap de 30 minuts i encara em demana confirmació...

  Moltes gràcies i felicitats pel blog.

  ResponElimina
 2. Bones David,

  Pel que sembla s'et queda penjat un procés del Google Chrome en Windows, (apart de la tipica solució de Ctrl+alt+sup) s'hauria de veure que no tinguis algún problema amb alguna extensió incompatible per exemple alguna de video (divx) o alguna altre extensió que no et deixi tancar correctament el chrome perquè està en ús. Pots probar d'anar desactivant cada extensió fins a trobar la que et porta el problema.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Molt agarït pel teu comentari

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Logos Oficials per l'HTML 5 i CSS 3