Els set pecats de l'ecommerce

Després de llegir aquesta entrada m'ha agradat afegir-la al blog i traduir-la al català:

Set errors imperdonables


Segons avança el procés de compra ens poden sorgir diferents problemes, com poden ser:

  1.- 
Errors en el disseny de la botiga que impedeixen trobar el carro de la compra o sobretot que tenen problema en l'embut de conversió i arribat el moment d'efectuar el pagament la passarel · la no està ben integrada i fa dubtar al client que finalment acaba per desistir a desconfiar de la botiga online.

  2.- 
Formes de pagament insuficients que fan que no puguem pagar amb diferents mètodes. No és la primera vegada que per posar un sistema més segur de pagament amb targeta que té verificació en diversos passos no és possible finalitzar la compra. Pagament mitjançant transacció, PayPal o en rebre el producte són bàsics.

  3.-
Fallades en l'estoc que ens permeten comprar un producte que està esgotat. Aquest és un problema greu, que implica un procés de devolució i perdre en molts casos per sempre un client que no fiarà ja de la nostra botiga online.

   4.-
No complir els terminis de lliurament dels productes. No importa si la responsabilitat és nostra de la missatgeria, etc. Hem de complir amb els compromisos adquirits en les condicions de la nostra botiga. En aquest sentit és bo tenir diverses formes d'enviament, ja sigui aquest més o menys urgent.

   5.-
Polítiques de devolució de productes que no siguin clares i sobretot que dificultin el retorn del producte si el client no està satisfet. En aquest sentit cal recordar que el termini és de 15 dies amb la nova llei del comerç electrònic.

   6.-
Errors en l'atenció al client que poden anar des del silenci que pateix des que fa el pagament fins que dies després rep el producte, fins a problemes en les devolucions, estoc, etc. En tot cas hem de pensar que la nostra botiga està oberta 24 hores. i 365 dies a la setmana. No costa res posar una resposta automàtica a una pregunta que ens arriba per correu electrònic, per exemple.

   7.-
Problemes per aconseguir la factura que sembla increïble, però en moltes botigues la sol · licitud de factura es converteix en quelcom molt més complicat del que hauria de ser, quan hauria de ser quelcom automàtic que s'ofereixi en comprar el producte. És fonamental sobretot per a les vendes a altres pimes o professionals.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Transformació digital i agenda 2030