La meva experiència amb la Fibra òptica

Des de fa unes setmanes estic testejant la fibra òptica de 100Mb de movistar, tant a la feina com a casa. I com que m'he trobat amb varies coses que són dignes de conèixer abans de contractar una tarifa de fibra, l'explico en el blog. De fet ho separaré per particulars i per empreses:

Particulars: Movistar té dues tarifes de fibra, de 100Mb i de 10Mb, el primer que et ve al cap al fer el canvi desde un servei d'ADSL és... el de 100Mb! Però, aqui és on explicaré que realment el de 100Mb a casa no s'aprofita. Pel següents motius:

  1. La majoria de dispositius dels que connectes van en Wifi. A priori cap problema, però si agafem el mòbil o una tauleta, veurem que el màxim que ens arriba "per la connexió Wifi" és d'uns 40Mb i depén de la distància! Això vol dir que, si anem més ràpid que abans... però no notarem una diferència significativa.
  2. No tots els serveis van més ràpids, cal entendre que a internet tenim serveis de primera milla, última milla i la infraestructura "del mig". Que vol dir això? que podem tenir una connexió molt bona d'última milla (de movistar a casa) però que hi hagin serveis de que en la primera milla (la seva connexió i qualitat de servidor) facin que vagin més lents de 100Mb.
  3. Xarxa amb fil, per aprofitar bé la xarxa s'han de tenir targetes de xarxa de Gigabit, de fet totes les noves ja ho són però encara en corren de 10/100Mb i de switch's d'aquestes velocitats que faràn que no s'aprofiti realment el potencial del que t'arriba a casa. 
  4.  Movistar TV: després de la compra de Canal+, els que gaudeixin de la TV per cable els packs Fusión són la seva salvació, no està malment i els serveis si que estàn molt bé. Però també ho tens amb fibra de 10Mb. (No fa falta agafar els 100Mb)
  5. En conclusió: si hagués de triar una connexió de fibra a casa, una bona opció serien els 50Mb d'ONO. Ja que pagaries realment el que de mitjana aprofitaràs. (per cert, adéu "fil de coure")
Empresa: En empresa si que s'aprofita més els 100Mb sobretot per la pujada que és de 10Mb i són reals al 100%, per tant si tens varies màquines conectades a internet totes van molt lleugeres i evites els "colls d'ampolla". Ara si, també són vàlids els punts de sobre per l'empresa, potser el que cal destacar és que en una empresa tot va per cable, per tant recomano utilitzar en tota la infraestructura local sistema Gigabit.
Comentaris

  1. Hola Albert! Molt interessant el blog... Així tenim fibra i ONO a Figueres?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Molt agarït pel teu comentari

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Transformació digital i agenda 2030