7 tendències tecnologiques pel 2017


Ja tenim el 2017 aquí, i si analitzem el sector tecnològic que no para de canviar podem veure com hi ha certes tecnologies que destaquen o que guanyaran importància aquest 2017, veiem aquestes 7 tendències: 

1) Inteligència artificial i Machine Learning
Durant el 2016, les grans empreses han invertit recursos en la fabricació de tecnologia més intel·ligents i millors per predir el futur usant la IA. Tecnologia al mateix temps prou avançada per permetre que les empreses més petites prenguin part en la revolució IA.

2) Chatbots
Els chatbots són els serveis que interactuen amb els usuaris de la web i ofereixen informació, especialment pels consumidors, a través d'una interfície de xat automatitzada. I la IA és una de les tecnologies que poden contribuir al corrent principal chatbots.

3) Ciberseguretat
Ciberseguretat ha estat amb freqüència a la premsa el 2016, gràcies en part a la escaramussa de xifrat entre Apple i l'FBI, apart d'altres problemes d'atacs contra negocis amb ransomware. Molts experts esperen un creixement continu en seguretat cibernètica en 2017.
  
4)  Cloud i les empreses al núvol
Durant el 2017 i més enllà, les empreses patiran una transformació digital "a una escala massiva", segons la firma d'investigació IDC, amb l'anomenada "tercera plataforma" Núvol, mòbil, dades, grans anàlisi, i les tecnologies socials.

5) Realitat Virtual
En les conseqüències del fenomen Pokémon Go, la realitat augmentada (AR) és al radar de moltes persones i empreses. Durant el proper any, s'espera que el 30 per cent de les companyies orientades al consumidor, facin peticions relacionades amb la realitat virtual pels seus productes o serveis.

6) Wearables  
El recent èxit de les ulleres de SNAP, la companyia darrere de snapchat, que permet fer fotos i compartir fins a 10 segons de vídeo, estan "donant una nova vida" als productes de la categoria de "wearables", poc a poc van sorgint elements cotidians que portem cada vegada més connectats.

7) Intelligent Things
"Coses intel·ligents" són a la intersecció de la IA i la IdC (internet de les coses) i es troben entre les 10 principals tendències estratègiques de Gartner per 2017. L'internet de les coses intel·ligents va "més enllà de l'execució de models de programació rígids," l'explotació de la IA i l'aprenentatge automàtic "per lliurar els comportaments avançats i interactuar de forma natural amb el seu entorn i amb les persones ", diu Gartner. "A mesura que les coses intel·ligents, com ara avions no tripulats, vehicles autònoms i aparells intel·ligents, impregnen el medi ambient, Gartner anticipa un canvi d'autònoms coses intel·ligents a un model de col·laboració coses intel·ligents." 

 
 

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Molt agarït pel teu comentari

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Logos Oficials per l'HTML 5 i CSS 3