Hybrid Blockchain per utilització general

Quan volem utilitzar el blockchain (privat) per a un sistema senzill, com per exemple un sistema de punts de fidelització, el que ens trobem és un sistema lent i costós en processament d'informació. El blockchain ens aporta una seguretat de molt alt nivell en les transaccions i amb els saldos finals de cada usuari, però per contra és lent i com a sistema de consulta no és gens eficient. 
Per tal de poder generalitzar el blockchain per totes les empreses on els costos i el rendiment han d'estar molt controlats una molt bona solució és treballar en un sistema híbrid, on tenim el sistema de fitxer del blockchain per un costat i un sistema de base de dades SQL per l'altre.

El sistema controla totes les transaccions a través del blockchain, però utilitza el sistema de base de dades SQL com a catxe, per exemple el saldo d'un determinat usuari o els últims moviments del sistema. Aquesta base de dades no ha de ser permanent, ja que es pot reconstruir fàcilment en qualsevol moment, ja que les dades assegurades estan a dins del blockchain de manera distribuïda i segures. Per tant, el que ens trobem és el que els usuaris, quan veuen el seu saldo o les seves transaccions no estan interactua'n contra el blockchain sinó contra la base de dades, i només en el moment d'una transacció és quan s'interactua realment. Això fa que puguem tenir en un petit servidor o petita xarxa de servidors un sistema molt segur de transaccions a un cost molt baix.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Bing Maps la competència real a Google Maps