Google BERT actualització 2019

Google BERT (conegut de Sesame Street)

Si alguna cosa ha caracteritzat a l'gegantí i popularíssim Google ha estat l'algoritme en el qual es basen les gairebé 3.000 milions de cerques que es fan a la seva pàgina cada dia.

No obstant això, en els últims mesos -i d'acord a l'informe de la pròpia empresa- aquest algoritme necessitava ser optimitzat per estar a l'una amb els objectius del gegant de les recerques.
Per això, d'acord a un comunicat publicat fa poc pel mateix vicepresident de la companyia, Pandu Nayak, van llançar el Bidirectional Encoder Representations from Transformers (BERT), que és la gran actualització del cercador en els últims anys.

Segons Nayak, el 15% dels milers de milions de cerques que processa Google cada dia són sobre temes o assumptes que no havien vist abans. Com assenyala el propi Nayak, BERT funciona com un sistema que ha estat dissenyat per a entendre millor el llenguatge en el qual parlem cada dia.
"En la seva essència, Google Search es basa en entendre el llenguatge. El nostre treball és desxifrar què és el que vols buscar a la xarxa, sense importar com ho escriguis o com combinis la paraules en el teclat", va anotar.

Sistema neuronal

D'acord a Google, BERT és una xarxa neuronal de codi obert que ha estat entrenada per processar el llenguatge natural. En la recerca "2019 turista brasiler a EUA necessita visat", la preposició "a" és fonamental. Però abans de BERT, era totalment ignorada pel cercador, de manera que els resultats acabaven "entenent" que podia tractar-se d'algú dels EUA que necessitava la visa per anar a Brasil. Per això els resultats de la recerca eren en general articles de premsa que feien ressenyes de viatge de nord-americans al Brasil.

"Amb BERT, el cercador és capaç d'entendre el context que li aporta la preposició 'a' i d'aquesta manera pot oferir uns resultats més òptims, com ara la pàgina de el Departament d'Estat on es dóna aquesta informació", va aclarir Nayak.
Per ara BERT només estarà en ús en recerques en anglès, però es va anunciar que aviat estarà disponible per a idiomes com coreà, hindi i portuguès. I en el 2020 a la resta d'idiomes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Transformació digital i agenda 2030