Edge Compting - El cloud aprop de casa

 
Font: Wikipedia
El Cloud es prepara per a la següent fase. Anem a passar dels grans data centers centralitzats actuals a una computació i un emmagatzematge més local. Això és, ni més ni menys, el edge computing, la nova generació del núvol.

L'edge computing permet oferir menor latència, una comunicació més eficient i més seguretat, aspectes crítics per a les noves aplicacions. La menor latència representa una comunicació més ràpida, en pocs mil·lisegons, que permetrà noves aplicacions més enllà del que tècnicament possible en aquest moment en àmbits com la realitat virtual o la conducció autònoma.

La millora de l'eficiència de les comunicacions facilitarà la gestió de les grans quantitats de dades que generen el vídeo i Internet de les coses (IOT), i especialment tot el relacionat amb la visió artificial.

Finalment, la seguretat i privacitat de les dades permetrà fer front a un dels problemes actuals més complex: en comptes de dependre d'un núvol global que no sabem bé on està ni qui la controla, tindrem la possibilitat de guardar les dades en ubicacions properes i securizadas sota el nostre control.

Aquestes noves capacitats impactaràn en els dispositius: edge computing permetrà descarregar a alguns d'ells de capacitat de processament, ja que aquest podrà produir-se a la xarxa, més a prop de l'usuari i en temps real. Això repercutirà en una reducció del seu cost (dispositius més senzills) i el seu consum energètic (menys procés), de manera que la quantitat de dispositius connectats augmentarà, el que també generarà noves oportunitats de creixement en el negoci de la connectivitat. 

Font: Telefonica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Bing Maps la competència real a Google Maps