Reflexions sobre l'espai, el temps i la massa


 
 
Tradicionalment i des de l'antiguitat hem pogut observar les 3 dimensions de qualsevol objecte (x,y,z), al segle 20 Einstein a través de la teoria general de relativitat introduïa la 4 dimensió: el temps. No només això si no que demostrava que espai i temps era una sola cosa, a més i sumant la primera llei de la termodinàmica ("La energia no es crea ni es destrueix sino que es transforma") demostra que no es possible viatjar enrere en el temps, sinó que és la variació d'aquest el que "ens permet viatjar endavant". Un exemple pràctic és mesurar el temps (atòmic) a nivell del mar i a dalt de tot d'una muntanya, i ja podrem veure que el temps va més ràpid com més ens allunyem del centre de la terra. 
Ara introduïm noves teories (no tant sòlides), i per exemple parlem del motor de curvatura que va proposar M. Alcubierre, dient que manipulant l'espai-temps (deformació) es podria viatjar per sobre de la velocitat de la llum, bàsicament perquè la nau no es mou sinó que es deforma l'espai a davant i al darrera, a la pràctica es com tinguéssim dos forats negres controlats.
I ara entrem ja en una proposta que podria encaixar, i és l'introducció d'una cinquena dimensió, la massa. Abans d'Einstein, la societat es pensava que el temps era lineal, com una constant, i després es va demostrar com hem vist que no era així, i el mateix amb l'espai, però i la massa? que justament és la font de la gravetat. Si introduïm la massa com una cinquena dimensió d'un objecte. Entenent que un objecte en l'espai, té la ubicació, el temps i la massa, tenim una definició més exacte (ja que en tenim l'energia que disposa). Per altre banda, sabem que l'espai i el temps es pot deformar, i si la massa també es pot deformar d'igual manera, això faria que podríem controlar la massa dels objectes a voluntat i fer possible per exemple el motor de curvatura o poder viatjar sense problemes amb les gravetats, podria ser? Suposo que amb el temps aniran sortit nous coneixements i de ben segur que el viatge per l'espai tindrà una nova perspectiva. 
Que en penseu? tindrem naus com les de Star Trek?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Transformació digital i agenda 2030