El Bitcoin inversió o moneda

En aquest bloc he parlat varies vegades de la tecnologia darrera del Bitcoin, el com funciona el blockchain o sistemes on-chain i off-chain, i inclús amb algún video que podeu veure a Youtube. Però no des del punt de vista d'inversió o ús, per parlar-ne va molt bé analitzar amb gràfics i números, per tant posaré uns quants indicadors. Comencem per Google Trends, eina que ens permet veure les cerques per la paraula Bitcoin arreu del món: (preus més alts amb coincidència amb les cerques)


Si ara mirem l'evolució del preu del Bitcoin: (en la gràfic podrem veure l'evolució del preu i del volum de transaccions)


Si traspassem el Bitcoin a la vida real, el nº de transaccions amb Bitcoins que podem fer en el nostre dia a dia encara és inexistent a dia d'avui però si mirem el nº de exchanges (cases de canvi) i el nº d'operacions podem veure que si que té un volum molt alt. Podeu veure el llistat aqui.

 

Per volum podeu veure Binance i Coinbase, els dos principals per comprar / vendre Bitcoin i amb un volum molt alt d'operacions, Coinbase com ja sabeu en breu farà una IPO per sortir a borsa. Per tant podríem dir que hi ha un ecosistema fixe i segur al seu voltant. 

Un cop arribem fins aqui, ja podeu veure, que el Bitcoin no és ben bé una moneda (tot i que pot operar com a tal i amb l'avantatge que té 10 decimals, on el 0,000000001 BTC = 1 satoshi) sino que actualment es una reserva de valor com potser l'or. El màxim nombre de Bitcoins que poden estar en circulació és de 21 milions, per tant tenim una reserva de valor limitada. A partir d'aqui la pregunta és quin preu pot arribar a tenir màxim doncs en aquest cas és fàcil si el comparem amb altres valors, actualment:

El mercat del Bitcoin té un valor de $437.023.984.744 USD  i el BTC = 23540$

El mercat de l'or té un valor de aprox $7.000.000.000.000 USD i l'unça d'or  =  1880$

Com podeu veure només que el mercat del Bitcoin arribés als 10% del mercat de l'or, el Bitcoin tindria un valor de aprox 37700$. Per tant, en aquests moments si que el Bitcoin està siguent més un nou valor digital que una moneda, i com a inversió és d'alt risc, ja que igual que puja, baixa! només heu de mirar les gràfiques, penseu que desde l'últim màxim ha tardat 3 anys a tornar-hi però podia no fer-ho o haver anat a 0. Si comenceu a operar, la recomenació es fer-ho amb els diners que pogueu perdre i no necessiteu perquè podeu quedar "enganxats" fàcilment. 

Com a plus: us recomano comprar Bitcoins via transferència bancària (per no tenir tantes comissions) i un cop comprats, guardar-los en una "Cold Wallet" o sigui una billatera física tipus Trezor (a la web us explicarà com funciona). Així disposareu dels vostres Bitcoins a casa i sense problemes de que es puguin perdre com va passar fa temps amb el cas de Mt Gox.
Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Eines per blogger

El colapse d'un Gegant anomenat Google

Transformació digital i agenda 2030